"فرآیند موفقیت در شهرداری های ایران" چکیده: بیش ازیکهزارو یکصد شهر و شهرداری در ایران وجود دارد که از میان آن ها تعداد سی و یک شهر، کلان شهر در نظر گرفته می شوند. در حالی که بنابرقانون، شهرداری ها، وزارت کشور، سازمان شهرداری های کشورو شوراهای شهر بر عملکرد نظارت دارند. با این وجود هیچ تحقیق جامعی در خصوص فرآیند موفقیت در شهرداری ها و یا ارزیابی عملکرد علمی در آن ها صورت نپذیرفته است. در این تحقیق تلاش می شود تا یک فرآیند جامع و همه جانبه در خصوص دلایل موفقیت در این حکومت های محلی ایران ارائه گردد. این تحقیق بر اساس مکتب اقتضاء در مدیریت، روش تئوری مفهوم سازی بنیادی و استفاده از نرم افزار قدرتمند Atlas.ti جهت متن کاوی می باشد. واژگان کلیدی: شهرداری، روش تحقیق کیفی، روش تئوری بنیادی، متن کاوی و نرم افزار Atlas.ti تعریف واژگان کلیدی: دستیابی به اهداف سازمانی در این جا رضایت شهروندان حکومت های محلی که به انحاء مختلف تحت نظارت مستقیم شورای هر شهر، به شهروندان خدمت می کنند. نوعی روش تحقیق که با متغییرهای کیفی سروکار دارد. - روش تئوری مفهوم سازی بنیادی:
روشی سیستماتیک جهت نظریه سازی با استفاده از متغییرهای کیفی است. نرم افزاری قدرتمند جهت متن کاوی به منظور نظریه سازی است. متن کاوی : روشی است جهت حصول مهمترین اطلاعات و مفاهیم از بین حجم وسیعی از اطلاعات. اجرای تحقیق: پس از مرور ادبیات موضوع تحقیق و بحث و تبادل نظر با مدیران ارشد استانداری ها ، وزارت کشور و سازمان شهرداری های کشور و بررسی عملکرد شهرداری ها، تعداد چهل نفر از موفق ترین و با تجربه ترین شهرداران در سطح کشور گزینش شدند تا در مرحله بعدی از طریق مصاحبه و پرسشنامه باز مورد سؤال قرار بگیرند و تجربیاتشان در ارتباط با موضوع تحقیق مستند سازی شود. سؤال تحقیق: دلایل موفقیت شما در دستیابی به اهداف شهرداری چیست؟ و چه دلایل و عواملی می تواند بر آن تأثیر داشته باشد؟ با انجام مصاحبه با تعدادی از شهردارن مذکور و گردآوری و مستند سازی تجربیات آن ها، پردازش اطلاعات از طریق نرم افزار Atlas.ti آغاز و بتدریج مفاهیم و ارتباط آن ها با یکدیگر شکل گرفت و شبکه مفهومی ترسیم گردید و کفایت نظری حاصل شد (گردآوری اطلاعات جدید تغییری درشبکه مفهومی و نظریه ایجاد نمی نمود) بنابراین نتیجه گیری شد که نظریه نهائی حاصل آمده است. در مرحله بعدی نظریه حاصله از طرق مختلف به شرح ذیل مورد ارزیابی قرار گرفت. - سازگاری و مطابقت با مشاهدات
- روابط درونی بین مفاهیم
- صحت
- ابطال پذیری
- قابلیت تعمیم
و در نهایت مورد پذیرش قرار گرفت. تا در نحوه مدیریت در شهرداری ها ی کشور مورد استفاده واقع شود. نتیجه گیری: افزایش درآمد مهمترین دلیل موفقیت در شهرداری های ایران بوده است و فرآیند یا مراحل دستیابی به موفقیت در شهرداری های موفق ، مطابق نمودار زیر است . فرآیند دستیابی به موفقیت در شهرداری های ایران به شرح ذیل است : منابع و مآخذ: - کارل پوپر، منطق اکتشافات علمی، انتشارات سروش، 1998.
- دانائی فر، حسن، وش تحقیق کیفی، انتشارات صفار، 2005.
- دانائی فر، حسن، نظریه سازی با رویکرد استقرائی، دانشگاه تربیت مدرس، 2004.
- علی احمدی، علیرضا و غفاریان، وفا، دلایل شکست استراتژی ها، دانشگاه علم و صنعت ایران، 2000.
- استراس و کاربین، تئوری بنیادی و نرم افزار Atlas.ti 2005.
مرتضی رحیمی نژاد، دانشگاه علم و صنعت ایران مهدی جمالی نژاد ، سازمان شهرداری ها و دهیاریهای کشور
|